Cases

Bliv inspireret af hvad andre har gjort her

Pladsudfordringer i køkkenunderskabet

Hej Irina. Jeg endte med at bestille 2 runde Flower Stor Rund og 2 små moduler Flower Lille Dråbe. Men da jeg skulle til at sætte det sidste runde modul op, opdagede jeg at der ikke er plads til det pga. vandrør. Der er ca. 20 cm mellem rørene og køkkenlågen, men modulet er 25 cm dybt.

Hej Johan Det finder vi ud af. Det vil være nemmere for mig at rådgive dig, hvis jeg kunne se billeder at lågen og vandrørs placering i forhold til den.

Fedt! Jeg har vedhæftet nogle billeder her. Det er lågen til højre der er et problem - det lille modul sidder fint, men der er ikke plads til et rundt modul ved siden af.

Det første spørgsmål er hvilken rør er i vejen. Jeg har sat N på muligheder i vedlagde billede.

Hej Irina, Det er rør nr. 1 der er i vejen. Hvad tænker du så - skulle man bruge to små moduler i stedet?

Hej igen. Det er flere muligheder her: Er der plads til at sætte modulet under rør? Se billedet. Du kan presse modulets øverste tråd sammen til mindre end 20 cm, se vores Case 'Flower 3 til 55+ rund på 50 cm køkkenlåge', og så kan det være ved siden af det lille modul. Det nederste del er jo ikke i vejen for noget!

Hej Irina. Tusind tak! Jeg havde kun tænkt på at det skulle være symmetrisk, så jeg havde slet ikke overvejet at sætte det runde modul lavere end det lille. Det virkede! Mvh Johan

Opsætning starter med montering af vinkelbeslaget. Nedenfor på billede1, ses afstanden fra vinkelbeslaget til kanten af din køkkenlåge i den side hvor køkkenhængslerne er. På billedet er kanten af køkkenlågen markeret ved den røde streg, se målebåndet øverst:

Vi starte vores opsætning med det nyet beslag

Her kommer billede, det viser tydeligt afstanden fra beslaget til kanten af køkkenlåge ( her i vores opsætning markeret med 40cm, se i toppen af billedet 1): 

Affaldssorteringsystem tik køkken Flower på kun 35 cm

Herefter skal det store ovale stativ monteres. Affaldsstativets beslag skal skrues fast ovenpå vinkelbeslaget. Det er præcis plads nok til det, se billedet nedenunder punkt 1. Se beslagets placering markeret med punkt 2. Der bør være ca. 2- 2,5 cm afstand fra affaldsstativets tråde til kanten af din låge på hængsler side, således at lågen ubesværet kan åbnes og lukkes uden at det ovale stativ støder ind i skabsvæggen. Tjek det på din låge, før du laver huller til affaldsstativet. 

Affaldssorteringssystem Flower til køkken til kun 39 cm. Her udsnit med opsætning at det ovale affaldsstativ

 

Nu skal du fastgøre det lille affaldsstativ på vinkelbeslaget med vedlagte gevind og møtrikker.

 

Nu skal det sidste lille affaldsstativ placeres, markeret med punkt 1på billedet nedenunder:

  • Hvis du er i pladsnød kan du spare lidt plads ved at rykke stativet så langt over mod det ovale stativs beslag som du kan, se billede, punkt 2.
  • Hvis du mangler meget plads er der mulighed for at placere det lille affaldsstativ længere nede på lågen, se hertil billede C, punkt 3 (den stiplede linje). Således vil beslagene fra det lille affaldsstativ være under beslaget fra det ovale affaldsstativ og de to moduler overlapper dermed hinanden en del, se det sidste billede i vores brugervejledning.

Affaldssortringssystem Flower til køkken her markeret på kun 35 cm

 

Historien bag mit køb af affaldssorteringssystem Flower er, at jeg længe har sorteret i mange fraktioner, men fordi mit skab er så lille, så var der kun plads til en enkelt almindelig skraldespand. Alt det andet affald havde jeg så i spande og bøtter på gulvet i køkkenet. Da jeg for et halvt år siden fik nye killinger, fandt den ene, den røde terrorist på billedet, hurtigt ud af, at det var en sjov leg at vælte skraldespande og sprede skrald ud over gulvet :-/ Med tre små moduler fra affaldssorteringssystem Flower og en lille ekstra skrå træklods + lidt kreativ tænkning, er der nu lige akkurat plads til både grønt affald, plastaffald og restaffald inde i skabet.

Man kan bruge Flower hvor andre affaldssortering systemer ikke kan være. Her har Katinka netop sat Flower op på en 45,5 cm køkkenlåge. Hun kan nu med Flower affaldssortere i sit skab i 3 affaldsstativer (Lille Dråbe). Katinka har brugt en træklods for at kunne placere det mindste affaldsstativ i midten. Affaldsstativerne skal sidde så tæt som muligt på de helt smalle køkkenlåger. Husk at måle inden du går i gang med at bore huller. Du kan også bruge vores Flower 3 til 40+ oval.

Katinka har haft en ekstra udfordring: Et rør inde i skabet, som går ned, så hun skal placere affaldsstativer lige præcis i midten for, at de kan være der. Og derfor skulle hun bruge 3 Lille Dråbe affaldsstativer, da det tredje affaldsstativ (i midten) her er kun 20 cm i dybden. Det er nemlig kun de 20 cm er der plads til.

Vores Flower 3 til 55+ rund affaldssorteringssystem er designet til 55 cm køkkenlåge. En af vores kunder vil gerne bruge den på kun 50 cm køkkenlåge.

Og vores kunde har bevist, at Flower 3 til 55+ rund kan monteres på en 50 cm køkkenlåge. Faktisk, så kan systemet være på et køkkenlåge på kun 45 cm: se vores Flower 3 til 45+ rund. Da affaldsstativerne monteres meget tæt sammen, kan systemet indeholde op til 60l affald - sammenlignet med 65l, hvis de monteres på et 50 cm køkkenlåge. Ikke kun de 50 cm var en udfordring her. Som i mange andre tilfalder, sidder kundens vandlås kun 20 cm fra køkkenskabslågen, så affaldsstativet måtte ikke være bredere end 20cm. Det store runde affaldsstativ er 24 cm dybt. Da Flower affaldsstativer er designet sådan, at den øverste del er fleksibelt, er det ikke en hindring. Kunden har bare forsigtigt presset de fleksible dele mod hinanden, inden affaldsstativ passede til de 20 cm, der var til rådighed. Pilen viser den fleksible del, der er presset sammen.

Her er 2 affaldsstativer (Flower Lille Dråbe og Flower Stor Rund) blevet sat op på en 40 cm køkkenlåge til et køkkenskab, hvor det er er masse af plads til opbevaring af alt, hvad det plejer at være der. Man kan se at de 2 affaldsstativer er blevet presset meget tæt sammen, men det påvirker ikke affaldssortering. Så kan man godt nyde noget lækkert efter Flower er kommet op!!!

Restaffald og bioaffald

Man har valgt et forkert affaldsstativ og hvad så? Niels har 2 udtræksspande i forvejen. Nu skal der helst sorteres i 4 fraktioner. Først køber Niels 2 store ovale moduler, men finder ud af at de ikke kan være der. Lågen kan ikke åbnes for de 2 spande, der er i vejen. Niels kontakter os og vi finder plads til 2 små affaldsstativer Flower Lille Dråbe i hans underskab: et på lågen og et på siden

Affaldssortering på begrænset plads

Affaldssortering på begrænset plads

G har en udfordring til 2wasteless.com. Hun har et underskab, hvor alt er organiseret optimalt og nu skal hun affaldssortere. Spørgsmål er, om det er plads til Flower 3 til 60+ rund inkl. vores click-in beslag. Det sættes ind med kun 2 skruer! Opgaven er også udfordret af, at der er noget rørføring under vasken, der sidder i vejen. Vi målte og målte. Og til sidst besluttede vi os for at gøre det! Og Flower kan lige præcis klemme sig ind imellem kasser med indhold og håndvask.

Affaldssortering med meget begrænset plads

Andre cases

Den her case fra 2019 er med Bente, som har ingen plads til affaldssortering. Men hun har en 12 cm fordybning i en mellemrum mellem badeværelse og bagtrappen. Der valgte hun at satte 2 små affaldsstativer Flower Lille Dråbe op. De er ca 14,5 cm dybe, men da de har en organisk bløde form og ingen hjørner, passer de fint i mellemrummet.

Affaldssortering væg

Her har Lærke og hendes mand haft den grønne spand hængende, men vil affaldssortere mere. Det lille Flower affaldsstativ Flower Lille Dråbe kan sagtens være der.

Restaffald og bioaffald

 

Men de vil sortere mere! De har sat to ekstra af de små moduler ind. Selv om pladsen er knap, kan de 2 affaldsstativer være der.

Affaldssortering i køkkenskab med begrænset plads

Systemet virker! Vi sorterer restaffald, plast og metal i dem - og så bio i den grønne spand. Nu ønsker jeg mig en til pap også, men min mand skal vist lige regne på om der er plads i skabet :) Skriver Lærke. Det var min mands ide at sætte dem på væggen, det fungerer ret godt i vores skab i hvert fald! På den måde svinger modulerne ind over hinanden uden at ramme. Vi bruger bare store gennemsigtige poser og binder knuder på dem, det fungerer fint! Skriver Lærke

ML bor i en lille lejlighed. Det er ingen plads til affaldssortering. Og hun bruger underskab til opbevaring, derfor er der sat en hylde op. ML har sat 2 små moduler Flower Lille Dråbe ind alligevel. De er sat sådan op ca 15 cm højere end hylden. På denne måde er der plads til affaldet under den, når man lukker for lågen.

Affaldssortering i køkkenskab med hylder

Casen er baseret på korrespondance med Christoph om hans erfaring med Flower med click-in beslaget, som han købte i september 2017.

Kære Irina! Jeg mødte dig på Dansk Design Museum i maj måned. Sådan noget glemmer jeg ikke, når en kæmper for sin egen opfindelse, uden at der står et stort firma bagved. Nu tog jeg endeligt beslutningen om at købe jeres 3 delt affaldssorteringssystem med click-in beslag Flower 3 til 60+ rund. Og jeg må sige at jeg er meget, meget tilfreds. Det passer perfekt under vasken, giver rigtig god mening og kvaliteten er helt i top! Jeg synes at jeg har fået noget meget brugbart for pengene og det er det værd. Tak for denne levering med en god beskrivelse, hvordan man sætter det hele op. Der manglede ikke noget og du har gennemtænkt det hele på en god måde.

Affaldssortering Flower 3 til 60+ rund

S har allerede købt Flower Lille Dråbe til madaffald, men savner en "væg" til affaldsstativet. Jeg henviser hende til videoen. Der er en vejledning om hvordan man selv laver meget enkelt flet og så sikrer den med at sætte en Posehapser på til sidst. S efterfølgende opfinder sit eget flet og er glad for den: "jeg løst mit poseproblem med elastik stropper".

Flower Lille Dråbe med selv flet