Om os

Irina Las ejer affaldsstativ affaldssorteringssystem Flower
Målet fra starten var at give forbrugeren et produkt, der er nemt at bruge, der kan placeres på den vante plads på indersiden af køkkenskabet og der ikke kræver ret meget plads. Produktets æstetik er en bonus til de mange praktiske fordele.

Vi har skåret alt overflødige af. Tilbage står bærende metaltråd, der også støtter posen forneden. Standard 3 delt affaldssorteringssystem rummer mellem 29  - 60 l affald.

Andre anvendelsesmuligheder gør Flower affaldsstativer til et multifunktionelt produkt. Fra blespand til opbevaringsenhed og til affaldsstativ!

Nyskabende design 

Flower er et enkelt affaldssorteringssystem, bestående af enkelte affaldsstativer, der passer til alle køkkener. Det unikke er, at et Flower affaldsstativ har ingen væg. Væk er også den typiske firkantede form, der er meget pladskrævende. Det betyder, at du kan selv bestemme mængden af affald. Vælger du en større pose, kan du sortere rigtig meget. Du kan bruge 30 liters poser til både de store og de små Flower affaldsstativer i dit køkken. For at sætte posen fast, binder du bare en knude, der gør posens åbning meget mindre end moduls åbning. Der er dog også vedlagt en klemme, således at posen også kan fastgøres med den. Når posen er placeret korrekt sidder den meget stabilt. Men da Flower affaldsstativet både har en bund, der understøtter posen, sidder den stabilt og selve affaldsstativets design har indad bøjning, der sikrer posen stabilitet. Du kan også sikre posen nemt forneden. 

  
Du skal ikke bukke dig ned for at nå affaldsstativet, da Flower kan hænge på indersiden af dit køkkenskab eller der, hvor det passer dig. Affaldssorteringssystem Flower kræver ikke meget plads. Det mindste affaldsstativ kræver kun 14 cm bredde og ca. 36 cm i højde. Flower affaldssorteringssystem er det miljørigtige og fremtidssikrede valg i et køkken. Vi skal sortere mere og mere i mindre og mindre enheder, og her er affaldssorteringssystem Flower den perfekte løsning.

 

Historien bag Flower

Jeg hedder Irina Las og har siden min ungdom har været bevist om miljø og forurening. Det tog mig 2 år fra 2010 til 2012 at nå frem til en prototype af Flower, venligst sponsoreret af Vestforbrænding. Jeg har også siden begyndelsen jævnligt konsulteret Miljøstyrelsen og andre eksperter, for at være sikker på, at jeg bevæger mig i den rigtige retning: At skabe et fleksibelt og mindre system til affaldssortering.

 
Lige fra begyndelsen var jeg sikker på formen, der ligner blomstens blade og som kan presses sammen på den snævre plads under vasken. Det er de små detaljer, der har kostet mange søvnløse nætter.


I årene 2013 og 2014 præsenterede jeg mit projekt for forskellige investorer i håb for at få nogle penge til at igangsætte produktionen. "Sorterer man affald i Danmark?" spurgte en af mulige investorer mig til et møde. "Nej, Irina, du får ingenting, fordi du kommer til at sælge 10 stk og sidder konkurs med resten" fik jeg at vide et andet sted. "Danmark kommer ikke til at sortere, det har vi prøvet og det gik ikke". Det fik jeg at vide i Århus.


Derfor gik 2015 og 2016 med at finde pålidelige leverandører og tjene penge. Det første leverandør måtte jeg skifte ud efter de efter 9 måneders samarbejde kun kunne levere en side (venstre) af de to symmetriske moduler.


Nu har Flower været på markedet i 5 år og det næste parti af Flower affaldsstativer er ankommet! Made in Denmark! Det er jeg mega stolt af.