FAQ

Valg af affaldssorteringssystem

For at vælge det rigtige affaldssorteringssystem til dit køkken skal du overveje og måle følgende:

  1. Hvor bred er min køkkenlåge? <40 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm?
    Vær opmærksom på brede metalkanter, der forhindrer, at affaldsstativernes beslag kan skrues i, skal trækkes fra. Er der noget andet på selve lågen, der kan forhindre flere affaldsstativer i at placeres tæt sammen? Bemærk: Vi angiver vores minimumskrav på bredden af køkkenlåge ved hvert affaldssorteringssystem. Minimumskravet indeholder ca. 5 cm spildplads for at sikre, at de er nemt at montere. Hvis du er god til at montere, kan systemerne sættes op på låge, der er 3-5 cm smallere.
  2. Åbner min køkkenlåge til venstre eller til højre?
  3. Hvor dybt er mit køkkenunderskab? Og er vandlås, rør og vask placeret, så der skal tages højde for dette? 
  4. Hvor mange sektioner vil jeg sortere i? (Fx restaffald, bioaffald, plast, glas, papir, pap, metal, lyspærer, batterier?

Hvis du har behov for at sortere affald i op til 2 sektioner, anbefaler vi dig at købe vores enkelte affaldsstativer, som du kan placere de steder i køkkenunderskabet eller på køkkenlågen, hvor der er plads. 

Hvis du gerne vil sortere affald i 3+ sektioner, anbefaler vi vores Flower affaldssorteringssystemer. Navnet på vores affaldssorteringssystemer angiver bredden på køkkenlågen i cm og du kan også vælge at montere op til 4 affaldsstativer i siden af dit køkkenunderskab ved hjælp af vores udtræksskinne, hvis skabet er minimum 60 cm dybt.

Det kan hjælpe at placere (enkelte) affaldsstativer lidt højere/lavere for at få plads til dem ved siden af rør/andet. Se vores cases side med eksempler på monteringen af Flower i forskellige køkkenunderskaber.

Køb enkelte affaldsstativer

Køb affaldssorteringsystem

Køkkenskabslåge, der åbnes til højre:

Køkkenlåge åbnes til højre

Køkkenskabslåge, der åbnes til venstre:

køkkenlåge åbner til venstre

Ja, det kan du godt. Hvis du kun har meget lidt plads, men har brug for en stor affaldspose på 20 l, kan du godt bruge den med vores Flower Lille Dråbe. Vær opmærksom på, at en stor pose kræver lidt plads i siderne.

Ja, du kan montere op til 8 affaldsstativer i dit køkkenskab. I skabe med 52 cm dybde er der plads til en udtræksskinne i hver side, hvor der kan være op til 4 affaldsstativer i hver side. Afhængig af køkkenlågens brede, kan der ellers monteres 1-4 affaldsstativer på lågen.

Montering af affaldsstativer

De enkelte affaldsstativer er fleksible. Ved forsigtigt at hive i affaldsstativets metaltråd kan det gøres bredere eller smallere efter behov. Alle affaldsstativerne er fleksible og kan formes 5-10 cm bredere eller smallere ved at forsigtigt at hive i affaldsstativets metaltråd i toppen og fiksere den med et let tryk. Det skal tages fat i enden på det enkelte tråd. Efter behov kan metaltråden i toppen også trækkes ned, hvis fx håndvask skal undgås.

Husk altid at lægge affaldsstativet ned og husk altid et blødt underlag, mens du gør det. Man skal holde med den ene hånd i svejsningsstedet for at mindske trykket der og trække forsigtigt trådene enkeltvis nedad, indad eller udad.

Hvis man placerer affaldsstativer rigtig tæt, kan de 3 affaldsstativer godt placeres på 38 cm., men det kræver at man er meget omhyggelig i monteringen, idet der kun er ganske lidt ”spildplads”. Vi anbefaler, at der altid er minimum 1 cm afstand til håndtaget og lågens kant. Forsøg dig frem og placer f.eks. modulerne på lågen med tape før du laver huller.

 

Ja, hvis du er meget omhyggeligt med placeringen, kan udtræksskinnen godt være i et (køkken)underskab, der kun er 50 cm dybt.

Ja, du kan dog ikke bruge de medfølgende skruer, men du skal selv finde passende skruer og rawlplugs. Skruer op til 4 mm kan passe igennem hullerne i affaldsstativerne.

Tips og tricks til hverdagsbrug

Den nemmeste løsning er at tilkøbe en posehapser til dine affaldsstativer. Med vores posehapser kan du hurtigt og nemt skifte affaldsposen ud. Læs mere og køb den her.

Du kan også sætte poser i vores affaldsstativer uden posehapseren. Når man sætter posen i, handler det om at "lave" posens åbning mindre i diameter, end affaldsstativets diameter. Hvis du bruger affaldsposer med snorlukning, spændes de forfra. Se den her video.

Affaldspose med snorlukning

Affaldsstativets design bagfra har et sving indad, der er beregnet til at sikre at en pose bliver på plads. Her kan du binde en knude, hvis din affaldspose ikke har snorlukning. Se hvordan i denne video.

Binde en knude i posen affaldsstativ

Det er nemmest at tage posen af fra en af siderne, som vist i den her video. Alternativt kan du bruge en hel almindelig klemme til at fastgøre posen med.

Du kan fastgøre posen forneden ved at starte med at binde en knude som vist her:

Fastgøre affaldspose forneden

Klik her for at læse en endnu mere detaljeret vejledning til brug af poser.

Levering

Det er fordi den er brugt. I tråd med vores miljøvenlige koncept har vi etableret et samarbejde med flere dagligvareforretninger på Islands Brygge i København om at genbruge deres papkasser. God affaldssortering!